Studies van NR Vastgoed b.v. in samenwerking met Elefant Architecten

 

Studie en voorontwerp stationspand.

Op een stationslocatie van een middelgrote plaats in het zuiden van Nederland is in samenwerking met de gemeente en de Nederlandse Spoorwegen een voorontwerp gemaakt van een multifunctioneel kantoorpand. Kenmerken: een energie neutraal pand dat voorziet in behoefte voor flexibel kantoorgebruik. Het pand biedt ook ruimte aan ondersteunende functies zoals een restaurant, kinderopvang, vergaderruimte en fitness.


Studie flexibele ontwikkeling groenstrook.

Door een matrix met een vast stramien over het perceel grond te leggen, wordt de mogelijkheid geboden diverse bedrijfsruimtes in verschillende fases te ontwikkelen met behoud van eenheid in onderlinge afmetingen. Door gebruik te maken van een vast stramien kunnen eenheden worden uitgebreid en aan elkaar worden verbonden. Door deze matrix wordt op het perceel een flexibele eenheid gecreƫerd.


Studie en voorontwerp voor opdrachtgever.

In opdracht van een groothandel is een voorontwerp gemaakt van een bedrijfspand met een opslagruimte voor 2700 palletplaatsen, een productieruimte van 300 m2, een expeditieruimte van 300 m2 en een kantorencomplex van 700 m2. Verwarming en koeling van de bedrijfsruimte vindt plaats door een vloerverwarmingsysteem. Voor het klimaatbeheer in het kantoor wordt gebruik gemaakt van luchtwarmtepompen.


Studie en voorontwerp herontwikkeling pand van een zorginstelling.

Een voorontwerp van een energie neutrale herontwikkeling van een bestaand pand. Uitgangspunten: door herontwikkeling verbetering van verdienmodel en gebruikskwaliteit. Hierbij zijn drie concepten onderzocht voor even zoveel op elkaar aansluitende volumes. Het behoorde tot de mogelijkheid een kleiner volume te vergroten tot een groter volume.