Giraffeweg 2, Almere-Buiten

Bvo ca 340 m2
 

gebruik

Een kantoorpand met 2 gescheiden etages, in eigen beheer ontwikkeld, geschikt voor multi-tenant gebruik.

Het object kenmerkt zich door hoogwaardige materiaaltoepassing, goede isolatie, uitgebreide infrastructuur. Alle kantoorruimtes zijn vrij indeelbaar en voorzien van een centrale koof voor de infrastructuur. Klimaatregeling vindt plaats door middel van luchtwarmtepompen, een warmte-terugwin-unit en HR-gasketel.

Status: de begane grond is verhuurd aan een praktijk voor fysiotherapie en acupunctuur, de etage is verhuurd aan een financieel administratie kantoor.

omgeving

Het pand bevindt zich op een kavelstrook van bedrijfsunits. Deze strook is gesitueerd tussen de doorgaande weg en de achterliggende woonwijk. Het terrein kenmerkt zich door veel dienstverlenende bedrijven, zoals een kinderopvang, een gezondheidscentrum, een politiebureau.

planeet

Het pand is ontwikkeld en gerealiseerd met een duurzame lange termijnvisie. Het gebouw moet zich de komende decennia kunnen door-ontwikkelen. Hierdoor zijn eisen gesteld aan vorm, indeling, materiaaltoepassing en (technisch) infrastructuur. Om optimale flexibiliteit in de toekomst te waarborgen is het gehele gebouw voorzien van een goed geïsoleerde buitenschil met rondom HR++ beglazing.

Vanuit deze duurzame filosofie is het pand tevens gebouwd als een beleggingspand. Gekozen is voor een bouwconcept met een onderhoudsarme buitenschil, met aan de binnenzijde een zo flexibel mogelijke indeling.

Mede op basis van de ‘trias energetica’ gedachte (1. Reduceer energiegebruik; 2. Gebruik hernieuwbare energie; 3. Gebruik minst vervuilende fossiele energie) is gekozen voor een klimaatregeling waarbij gebruikgemaakt wordt van luchtwarmte pompen. Met behulp van zonnepanelen is het pand elektrisch neutraal.

Bovenstaande uitgangspunten hebben geleid tot realisatie van een bedrijfspand met een meerwaarde voor de toekomstige werkomgeving terwijl in het heden gebruik gemaakt wordt van de hiermee samenhangende kwaliteit.