Grindzuigerstraat 22, Almere-Buiten

Bvo ca 1225 m2

gebruik

Dit bedrijfspand is in eigen beheer door NR Vastgoed ontwikkeld voor verhuur in de vrije markt. Het object kenmerkt zich door hoogwaardige materiaaltoepassing, goede isolatie, uitgebreide infrastructuur, kantoren voorzien van klimaatregeling door middel van luchtwarmtepomp, flexibele indelingsmogelijkheden. Het pand is zowel aan voor- als achterzijde bereikbaar en heeft ruime parkeermogelijkheden op eigen terrein. Het pand is ontwikkeld voor hoogwaardige industriële activiteiten.

Status: het pand is momenteel verhuurd aan een farmaceutische instelling.

omgeving

Dit bedrijfspand maakt deel uit van een kavel blok op een regulier bedrijventerrein op de grens van een woonwijk en de rondweg. De omgeving kenmerkt zich door veel groen. In de openbare ruimte staan camera’s ten behoeve van de collectieve beveiliging.

planeet

Het pand is ontwikkeld en gerealiseerd met een duurzame lange termijnvisie. Het moet zich de komende decennia kunnen doorontwikkelen. Hierdoor zijn eisen gesteld aan vorm, indeling, materiaaltoepassing en (technische) infrastructuur. Om optimale flexibiliteit ook in de toekomst te kunnen waarborgen is het gehele gebouw voorzien van een goed geïsoleerde buitenschil met rondom HR++ beglazing.

Vanuit deze duurzame filosofie is het object tevens gebouwd als een beleggingspand. Gekozen is voor een bouwconcept met een onderhoudsarme buitenschil, met aan de binnenzijde een zo flexibel mogelijke indeling.

In de lengte-as (midden) is het pand gespiegeld gebouwd, zodat het eenvoudig te splitsen is in twee bedrijfspanden. Toegangsdeuren, nooduitgangen, trappenhuis en architectuur van de infrastructuur zijn reeds op deze mogelijkheid voorbereid.

Mede op basis van de ‘trias energetica’ gedachte (1. Reduceer energiegebruik; 2. Gebruik hernieuwbare energie; 3. Gebruik minst vervuilende fossiele energie) is gekozen voor een klimaatregeling waarbij gebruikgemaakt wordt van luchtwarmte pompen. Samen met een warmte-terugwin-unit wordt het kantoorgedeelte op zowel de begane grond als de verdieping op deze wijze verwarmd en gekoeld en van verse lucht voorzien. Door het ontbreken van radiatoren kunnen de ruimtes flexibel worden ingedeeld.

De hal is overigens voorzien van een conventionele, gasgestookte HR CV-installatie. Echter door de geïsoleerde vloer, hoge RC-waarde van de buitenschil (3,5RC) en warmteverdelingstechnologie blijft het gasverbruik beperkt.

Om de hal in de zomer te koelen is gebruik gemaakt van een luchtbehandeling waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van de nachtelijke buitenlucht temperatuur verlaging.

Bovenstaande uitgangspunten hebben geleid tot realisatie van een bedrijfspand met een meerwaarde voor de toekomstige werkomgeving terwijl in het heden gebruik gemaakt wordt van de hiermee samenhangende kwaliteit.