Randstad 22-04, Almere-Centrum

Bvo ca 370 m2
 

gebruik

Dit multifunctioneel pand met kantoor en bedrijfsruimte is in eigen beheer ontwikkeld voor verhuur in de vrije markt. Het object kenmerkt zich door hoogwaardige materiaaltoepassing, goede isolatie (gehele pand is op kantoor niveau), uitgebreide infrastructuur, kantoren en bedrijfsruimte zijn voorzien van klimaatregeling door middel van luchtwarmtepompen, warmte-terugwin unit, flexibele indelingsmogelijkheden.

Status: het pand is momenteel verhuurd aan een sales- en distributiebedrijf in de medische sector.

omgeving

Het pand ligt in een binnenstedelijk bedrijventerrein, nabij het centrum van Almere. Het omliggende gebied huisvest met name bedrijven werkzaam in de dienstverlening. In de openbare ruimte staan camera’s ten behoeve van de collectieve beveiliging.

planeet

Het pand is ontwikkeld en gerealiseerd met een duurzame, lange termijnvisie. Het gebouw moet zich in de komende decennia kunnen door-ontwikkelen. Hierdoor zijn eisen gesteld aan vorm, indeling, materiaaltoepassing en (technische) infrastructuur. Om optimale flexibiliteit in de toekomst te waarborgen is het gehele gebouw voorzien van een goed geïsoleerde buitenschil met rondom HR++ beglazing.

Vanuit deze duurzame filosofie is het pand tevens gebouwd als een beleggingspand. Gekozen is voor een bouwconcept met een onderhoudsarme buitenschil, met aan de binnenzijde een zo flexibel mogelijke indeling.

Mede op basis van de ‘trias energetica’ gedachte (1. Reduceer energiegebruik; 2. Gebruik hernieuwbare energie; 3. Gebruik minst vervuilende fossiele energie) is gekozen voor een klimaatregeling waarbij gebruikgemaakt wordt van luchtwarmte pompen. Samen met een warmte-terugwin-unit wordt het gehele pand verwarmd, gekoeld en van verse lucht voorzien.

Bovenstaande uitgangspunten hebben geleid tot realisatie van een bedrijfspand met een meerwaarde voor de toekomstige werkomgeving terwijl in het heden gebruik gemaakt wordt van de hiermee samenhangende kwaliteit.